Teknologier din virksomhed kan få gavn af med det samme

Hvis du driver en virksomhed, er du naturligvis interesseret i at følge med i, hvad der rører sig derude. Der sker hele tiden noget nyt på den teknologiske front, og det kan gavne din virksomhed meget, hvis du benytter dig af de nyeste teknologier, der er på markedet. Ordet “teknologi” er efterhånden blevet et bredt begreb, hvorfor denne liste kommer til at indeholde meget forskellige ting.

Moderne betalingsmetoder

For en del år siden kunne man kun betale med kontanter, og da e-handel for alvor tog fart, var den nyeste teknologi kortbetaling. Dette har fungeret meget godt i mange år, og fungerer stadigvæk den dag i dag. Virksomheder har dog stadigvæk udfordringer med svindel, fordi de taber en del penge på det. Der er ikke så mange tal for Danmark, men i USA er det meget store beløb, der bliver svindlet for.

 

Kryptovalutaer er blandt andet med til at løse problemet med svindel. Mange hører desværre om kryptovalutaer i forbindelse med svindel, men det kan også være med til at bekæmpe det. Fordelen ved eksempelvis at anvende Bitcoin som betalingsmiddel er, at Bitcoin ikke kan trækkes tilbage, og man kan ikke lave en falsk klage (indsigelse) til banken. Flere virksomheder begynder derfor at tage imod Bitcoin som betalingsmiddel i dag – og også i Danmark. Hvis det lyder interessant for din virksomhed, kan du læse mere om kryptovaluta og Bitcoin herinde.

 

Software as a service

Der er desværre stadigvæk mange virksomheder, der køber licenser til programmer, der meget hurtigt forældes. Det kan også være svært at holde programmerne opdateret hele tiden, hvilket øger risikoen for digitale angreb. En løsning på dette er fænomenet eller teknologien “software as a service” (SaaS).

 

Du anvender det allerede i dag i form af Google Docs eller Google Sheets, men man kan nærmest får alt om en SaaS løsning i dag. Som nævnt er der rigtig mange fordele, og det kræver ikke, at du installerer noget på din computer. Får du en ny medarbejder, så skal du ikke investere mange penge i alt muligt, fordi du nok allerede har en licens – ellers kan du bare opgradere din pakke og få en ekstra bruger på.

 

Analytics

Analytics (eksempelvis Google Analytics) er ikke en ny teknologi som sådan, men det er stadigvæk en ny teknologi for mange virksomheder – specielt fysiske butikker. Alt for få virksomheder samler data om deres kunder, deres adfærd og meget andet. Der er rigtig mange fordele ved at samle på data. En af de helt store er, at man hurtigt kan se, om ens indsats på et bestemt område er med til at booste forretningen. Man kunne eksempelvis kigge på, om den gennemsnitlige ordreværdi er steget, efter at virksomheden har foretaget ændring X og Y.