Den nuværende situation i Europa påvirker din privatøkonomi

Der er krig i Europa, og det kan også mærkes i Danmark. Det presser din privatøkonomi, også selvom Danmark ikke direkte er involveret i krigen mellem Ukraine og Rusland. Du er påvirket negativt af den russiske invasion i Ukraine, da invasionen påvirker den handel der normalt er mellem de europæiske lande. De europæiske lande har opsat restriktioner i forhold til handel med russiske virksomheder og varer fra Ukraine er påvirket af den igangværende krig. Alt dette påvirker vores udbud, som er blevet mindre. Efterspørgslen er der jo stadig, og alt dette får priserne til at stige. 

 

Hvordan bliver din privatøkonomi påvirket? 

Din privatøkonomi bliver påvirket på flere måder af den situation der lige nu er i Europa. Et er at dine madvarer er steget kraftigt. Madbudgettet er vokset kraftigt, og det kan være svært at holde madbudgettet nede. Brændstofpriserne har haft en kraftig stigning, og er endnu ikke faldet til samme niveau som inden krigen. Din strømpriser er ligeledes steget til et niveau vi ikke har set tidligere. Det er uanset om du har en fast eller variabel pris. Prisen på gas er løbet helt løbsk, især efter vi ikke aftager den billige gas fra Rusland mere. Varmepriserne synes også bare at fortsætte sig stigning, hvilket gør den kommende vinter dyrere end tidligere år. Beklageligvis er din løn højst sandsynligt ikke steget i samme kaliber som dine udgifter, derfor kan du helt sikkert også mærke det på dit rådighedsbeløb. Derfor vil du også helt sikkert være interesseret i at spare nogle penge. For penge sparet er penge tjent, og som kan bruges på andre ting. 

 

Derfor bør du overveje at få dit hus hulmursisoleret 

Selvfølgelig kan du gøre dit for at spare på de forskellige udgiftsposter, for at undgå at presse din økonomi mere end højst nødvendigt. Men uanset hvad, er du nødt til at spare alle de steder du kan, da udsigterne til at priserne falder ikke synes at være realistisk i nærmeste fremtid. En god måde, hvorpå du kan spare på din varmeregning, er at efterisolere dit hus. Hulmursisolering er nem og forholdsvis billig måde at efterisolere huse med hulmur. Find din pris på hulmursisolering og se hvor lidt der egentlig skal til for at du kan spare på din varmeregning. Med de varmepriser du har i dag, vil du hurtigt tjene denne investering ind igen. Desuden kan du trække håndværkerens timeløn fra i skat.  Det er ren win win.