Vælg det rigtige regnskabsprogram og spar dig selv for en masse besvær

Det er ikke en hemmelighed, at Danmark har rigtig mange iværksættere, der virkelig gerne vil i gang med at føre deres idéer ud i livet. Problemet er bare, at der er rigtig mange regler, som man skal have styr på. Derudover er det selvfølgelig et krav, at man har et regnskab, når man har en virksomhed. Du skal jo vide, om du tjener penge, og hvor meget du skal betale til skat af dit resultat.

I denne artikel kommer vi til at forklare dig, hvordan du vælger det rigtige regnskabsprogram til netop din virksomhed. Hvis du vælger rigtigt første gang, så kommer du sandsynligvis til at spare en masse penge i længden – og du kommer uden om en masse besvær.

 

Overblik over danske regnskabsprogrammer

I Danmark findes der overraskende nok mange regnskabsprogrammer, og hvis du vil have en hurtig oversigt, så kan du finde et billigt regnskabsprogram her.

Dinero er nok det mest populære regnskabsprogram i Danmark, da det har eksisteret i mange år, og det har derudover også fået en masse medieomtale. En af de helt store fordele ved at anvende Dinero er selvfølgelig, at det er gratis at anvende, indtil du når en vis omsætning. Dinero er også kompatibelt med en række andre programmer, og så kan du også indberette moms direkte fra deres regnskabsprogram. Hvis du virkelig vil have et program, der er nemt at anvende, så er Dinero et af de bedste bud på nuværende tidspunkt.

En af Dineros største konkurrenter er Billy. Billy er også meget nemt at anvende, og de skriver på deres hjemmeside, at de er “Danmarks nemmeste regnskabsprogram”. Vi kan i hvert fald bekræfte, at det er nemt at anvende. Om det er det nemmeste er sværere at svare på, da det nok er meget subjektivt, når alt kommer til alt. Billy kan anvendes gratis, ligesom Dinero, og du får også support hele ugen. De har en mobil applikation, så du kan bogføre og tjekke dit regnskab på farten. Har du allerede brugt Dinero og ønsker at prøve noget andet, så er Billy er meget godt bud.

Ønsker du at lave mindre arbejde, så bør du kigge på Meneto. Her betaler du cirka tre gange så meget som hos Dinero og Billy, men der er et team af bogholdere, der klarer dit regnskab for dig. Dette vil altså sige, at de bogfører og klarer de forskellige regnskaber (moms- og årsregnskab) for dig. Lige nu kan du prøve dem gratis i én måned, hvis du opretter dig på deres hjemmeside.

 

Dyrt at skifte

Det kan være dyrt at skifte regnskabsprogram, fordi det kan kræve ekstra træning af medarbejdere (eller dig selv). Derudover er det også dyrt i den forstand, at du skal have alt det gamle data ind i det nye, og det er ikke altid en nem proces. Heldigvis har visse regnskabsprogrammer gjort det nemt at eksportere data, men det er ikke altid tilfældet.