Sådan køber du i kryptovaluta på en billig måde

Følger du med på markederne, så har du måske bemærket, at kryptovalutaer er blevet meget populære, og priserne er steget meget i løbet af dette år. Om det fortsætter ved ingen, men vi ved dog, at der kan være mange gebyrer forbundet med køb af kryptovaluta, hvis man handler de “forkerte” steder.

 

I denne guide bliver der kigget på, hvordan du som virksomhed eller privatperson kan komme ind i kryptovalutaer på en billig og relativ nem måde. Det kræver ikke teknisk viden, og det er faktisk så brugervenligt, som det overhovedet kan blive.

 

Vi tager kun udgangspunkt i regulerede børser og platforme med en licens fra en kompetent myndighed. Langt de fleste er baseret på Cypern, og hvis du allerede er overbevist, så køb kryptovaluta nu. Mangler du lidt mere information, så bliv ved med at læse.

 

Sådan fungerer gebyrerne

Lige nu findes der over 1000 forskellige kryptovalutaer, og der findes næsten lige så mange forskellige børser og platforme, hvor man kan handle dem. Vi kigger på et par af disse og deres gebyrstrukturer.

 

Hvis du opretter en konto hos de meget kendte og anerkendte platforme som eToro, så kommer du ikke til at betale gebyrer og kommission. Eller gør du? I princippet gør du ikke, men de har noget, der hedder spread. Dette er forskellen mellem købs- og salgsprisen på en kryptovaluta, som du kan handle derinde. Det er ikke muligt at give én bestemt procentsats for alle valutaer, men vi kan i hvert fald skrive, at på nuværende tidspunkt er den under én procent for bitcoin.

 

Platformene har også andre gebyrer, som de tjener penge på. Da du primært kommer til at handle med kryptovaluta, så er det nok primært også spread, du skal være særlig opmærksom på. Hvis du vil handle med andre valutaer end bitcoin, så bør du lige læse op på, hvad det pågældende spread er.

 

Der findes også andre steder, og disse kaldes børser. Herinde betaler du også typisk under én procent, og så er der tale om et reelt gebyr, ligesom der er på platforme som Nordnet. På disse børser køber du direkte af andre sælgere, og hvis du sælger, så er der reelle købere bag. Det betyder også, at du kan lave meget avancerede ordrer, hvor du køber til en bestemt pris, hvis den skulle ramme den kurs.

 

Skat ved kryptovaluta

Når mange investerer i kryptovaluta, så er der altid nogen der ender med at tjene penge på det. Visse personer tjener mange penge på det. I den forbindelse er det vigtigt at være opmærksom på skat ved bitcoin. Mange glemmer det, fordi det kan være skattefrit i andre lande. Dog ikke i Danmark. Du kan læse mere om skattereglerne inde på SKATs officielle hjemmeside.