Cybersikkerhed behøver ikke være en dyr investering

Har du begrænsede ressourcer, men vil du stadig sikre din virksomheds cybersikkerhed? Man kan sagtens implementere stærk cybersikkerhed uden at bruge mange penge.

 

Omkostninger er et stort problem ved implementering af cybersikkerhed hos mange virksomheder. Cybersikkerhed er ikke one-size-fits-all. Du kan implementere det på forskellige niveauer, baseret på din økonomiske kapacitet. Dette er vigtigt for små virksomheder, fordi de ligesom deres store modparter er sårbare over for cyberangreb, men ikke har store budgetter til at forsvare sig mod dem.

 

Her er nogle effektive og økonomiske måder at implementere cybersikkerhed på.

 

Gennemfør regelmæssig awareness-træning

 

Da trusselslandskabet altid udvikler sig, kan de løsninger, dine medarbejdere er blevet trænet i, være forældede eller utilstrækkelige. Mange moderne virksomheder tilbyder en form for awareness-træning, men den bliver sjældent opdateret eller afholdt så ofte, som den burde.

 

Der er flere måder, hvorpå en solid awareness-træning kan beskytte din virksomhed. For eksempel hjælper det dig med at bekæmpe ransomware-angreb, før de rammer din virksomhed. At uddanne dine medarbejdere i, hvordan de håndterer cyberangreb er afgørende, og dette kan kun gøres effektivt gennem kontinuerlig træning.

 

Som den ansvarlige for IT-sikkerhed skal du påtage dig ansvaret for at uddanne dine medarbejdere om aktuelle sikkerhedstrusler. En af måderne, du kan opnå dette på, er ved at give dem adgang til de værktøjer, de har brug for til at afbøde disse trusler. Det kan også gøres ved at anskaffe ekstern cybersikkerhedstræning, der består af dynamisk og kontinuerlig awareness-træning.

 

Investér i økonomiske cybersikkerhedsværktøjer

 

Det er en god idé at investere i cybersikkerhedsværktøjer, der kan beskytte din virksomhed. Hackere, der ønsker at stjæle private data, forsøger konstant at få adgang til dine systemer ved at udnytte din virksomheds sårbarheder. Som følge heraf kan det svært for dig at afgøre, præcis hvilke risici, der er mest problematiske.

 

Søg altid strategier eller rammer, der hjælper med at forhindre cyberangreb. At vedtage en sådan proaktiv sikkerhedstilgang til at beskytte din virksomhed er billigere end at skulle genoprette dine systemer eller data efter et angreb.

 

Så længe din virksomhed anvender digitale kanaler til at nå ud til kunder eller levere tjenester, vil du og dine medarbejdere stå over for vedvarende trusler fra vira, ransomware og phishing. Beskyttelse af din virksomheds computernetværk er derfor afgørende. Det kan være en god idé at investere i billige cloud-baserede cybersikkerhedsværktøjer.

 

Udarbejd en effektiv indsatsplan for hændelser

 

Ansatte i små virksomheder skal tilegne sig de nødvendige færdigheder til at identificere potentielle cybertrusler. Men de skal også vide, hvad de skal gøre, hvis virksomheden bliver ramt af et cyberangreb. 

 

En måde at gøre det på er at udvikle en effektiv hændelsesresponsplan til at reagere på cyberangreb. Planen skal være gennemarbejdet og nem at følge, og det skal være helt klart, hvordan kommunikationen mellem forskellige parter skal foregå. Det er fordelagtigt at etablere en cybersikkerhedskultur, der lægger vægt på cybersikkerhed på arbejdspladsen, så alle allerede har et mindset, der er fokuseret på cybersikkerhed.